Adresse

DGI Huset

Solbakkevej 42

4760 Vordingborg

 

Kontakt

Tlf: 42 36 28 76

E-mail: post@kayserfys.dk

 

 

SoleMaids

 

Spiller dit barn fodbold, håndbold eller dyrker anden form for idræt og har ondt i hælene? Mange forældre oplever at deres aktive børn får hælsmerter under sport og at diverse øvelser desværre ikke hjælper.

 

For de fleste er SoleMaids – en specielt designet indlægssål – løsningen på at kunne blive i idrætten uden smerter.

Børn der er fysisk aktive både i skolen og i fritiden har risiko for at udvikle Severs syndrom. Derfor er syndromet særligt udbredt blandt børn, der går til fodbold, håndbold, gymnastik, badminton og anden idræt, hvor de træner hyppigt og hvor løb og spring indgår i træningen.

Om SoleMaids

SoleMaids er indlægssåler til børn der har hælsmerter som følge af Severs Syndrom, som er en tilstand der opstår hos børn i alderen 9-14 år og kan ramme én eller begge hæle. Smerterne kommer som følge af gentagne belastninger på hælknoglen, så den bløde vækstzone forstyrres. Sålerne fjerner trykket fra den bagerste del af hælene ved hjælp af en kile, der får hælene til at ”svæve”. Derved undgår barnet at belaste hælen og smerten reduceres. Med sålerne kan dit barn forblive aktivt, gå og løbe uden at kompensere og dermed undgå en lang pause fra sin idræt.

Gitte undersøger, tager mål og fremstiller sålerne i én og samme konsultation. Hvis sålerne mod forventning ikke skulle have den ønskede effekt, kan sålerne returneres og beløbet for disse tilbagebetales.

Vil du vide mere?

Tankerne bag

Her fortæller Per Øllgaard, der er udvikleren af SoleMaids, mere om Severs syndromet og hvorfor sålerne hjælper.

Test dit barn for Severs syndrom

Du kan selv teste dit barn for Severs syndrom derhjemme. Testene bør udføres umiddelbart efter barnet har været fysisk aktivt. Hør her hvordan..